Eşsiz tasarımlarıyla küpeler, vazgeçilmez mücevherler arasında yer alır. Her biri farklı detaylarla hareketlilik kazanan küpeleri takmak kolay olsa da bazı durumlarda çıkarmanın pek de kolay olmadığı bilinir. Peki ama küpe nasıl çıkarılır? İşte etkili ve yenilikçi küpe çıkarma yöntemlerinin bir listesi!
Küpeleri çıkarmak için sıcak su ve sabun ya da bebek yağı kullanılabilmekte olup bu yöntemler, özellikle sıkışan küpelerin etkili şekilde çıkarılmasına katkıda bulunur. Küpelerin kulakta sıkışmasının birçok nedeni bulunuyor.
Küpenin tasarımı, küpenin üretildiği malzeme, küpenin takılma şekli ve uzun süre kullanılıp kullanılmaması; küpenin sıkışmasının temel nedenleri arasında yer alır. Ayrıca küpenin bakımı düzenli bir şekilde yapılmadığında ya da kulak memesi şiştiğinde de küpenin sıkıştığı görülür. Bu tür sorunların önlenebilmesi için küpenin sık sık bakımının yapılması son derece önemlidir. Aksi takdirde sıkışan küpeleri çıkarmak için bazı yöntemlere başvurulması gerekebilir.
Küpenin arka kapatma yerlerine uygun bir yöntem kullanılması gerekmekte olup aynı zamanda sıcak su ve sabun ile küpe çıkarma işlemleri desteklenebilir. Sıkışan küpeyi çıkarmak için tercih edilebilecek adımlar genel hatlarıyla şu şekildedir:
İlk olarak ellerinizi sabunlu su ile detaylı bir şekilde yıkayın.
El dezenfektanı kullanarak ellerinizi sterilize edin.
Kulağınızı ve küpenizin çevresini temizleyin.
Küpenin sıkıştığı kulağınıza, hafif masaj yaparak kan dolaşımınızı arttırın.
Kulağınızı hafifçe oynatın.
Bebek yağı kullanarak küpenin kaymasını kolaylaştırın.
İki elinizi kullanarak küpenizi hafifçe çıkarın.
Eğer küpeniz kelebek ya da emniyetli bir korumaya sahipse şu adımları uygulamanız gerekir:
İki elinizi kullanarak küpenin ön ve arka kısmından tutun.
Küpeyi sıkı bir şekilde ayırın.
Vidalı küpe çıkarma için küpenin ön ve arka kısımlarını tutarak son derece titiz bir şekilde adımları uygulamanız gerekir. Küpe nasıl çıkarılır sorusu kapsamında vidalı küpe çıkarma adımları genel hatlarıyla şu şekildedir:
Küpenin ön kısmından ve vidanın arka kısmından sıkıca tutun.
Vida üzerinde yer alan destek kısmını vidadan kayana kadar döndürün.
Temiz bir çift lastik eldiven edinin ve elinize geçirin.
Vidayı ve küpeyi tutun ve ikisini birbirinden ayırın.
İlk küpe çıkarma işlemleri; ellerin yıkanması, kilit mekanizmasının açılması, küpenin ön ve arka kısmından hafifçe oynatılması ve küpenin çıkarılması adımlarını içerir. Yeni delinen kulaktan küpe çıkarma işlemlerinde son derece titiz davranılması gerekir. Yeni delinen kulaktaki küpe 1 ay sonra çıkarılmalıdır. Çünkü küpenin belirlenen süreden daha erken çıkarılması, kulakta kanama ve enfeksiyon gibi risklerin oluşmasına sebebiyet verebilir.
Küpelerin arka kapatma yerlerinin tasarımı farklılık gösterir. Dolayısıyla hem küpeyi takarken hem de çıkarırken küpe arka kapatma yerlerinin tasarımına uygun şekilde hareket edilmesi önemlidir. Vidalı küpelerde arkada vida aparatı bulunur. Örneğin pırlanta tektaş vidalı küpeler, oldukça pratik bir şekilde kullanılabilir. Öte yandan Fransız klipsli küpelerde küpenin arka kısmında, küpe direğinin üzerine katlanmakta olan menteşe yer alır. Pırlanta küpe modellerinde de Fransız klipsi kullanılabilir. Pırlanta küpenin arkasında metal yay ya da kanca bulunur. Kulağın üst kısmına yerleştirilen klips sayesinde küpeyi takmak da çıkarmak da son derece kolaydır.
İlk kez küpe alacaksanız daha rahat kullanabileceğiniz tasarımlara sahip küpeleri tercih etmeniz ideal olabilir. Vidalı küpelerin vida kısımlarını çıkarmak zor olabilir. Bununla birlikte klipsli küpeler, çok daha kolay bir şekilde çıkarılabilir. Bu tür küpelerin, küpe nasıl çıkarılır sorusu kapsamında oldukça basit yöntemler kullanılarak çıkarılması olanaklıdır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.